Hij is er bij

Vijf jaar geleden gaf ik opnieuw mijn leven in handen van de Heer want ik was zo ongelukkig, depressief en opzoek naar rust. De Heer sprak tot mij ‘Marianne je weet waar je rust kunt vinden.’

Wat was ik blij dat lk mij weer Zijn kind mocht voelen. Tot dat het moment kwam en mijn man wilde scheiden. O wat een pijn en wat een verdriet. Was dit Gods plan met mijn leven. Dit wilde en kon ik niet geloven. Had ik het nu allemaal wel begrepen en snapte ik wel wat christen-zijn inhoud.

Heb zelfs mijn voorganger gevraagd of het voor iedereen weggelegd is om het woord van God te begrijpen? Ja dat is voor iedereen. Nou dacht ik in stilte, ik begrijp het toch niet allemaal want waarom overkomt mij dit dan (scheiding na 33 jaar huwelijk) .

Soms zou je willen dat God letterlijk Zijn armen om je heen zou leggen op momenten dat je niet kan slapen en je voor het raam staat en je leven overdenkt. Vragen, vragen en nog eens vragen, ben zelfs een Alpha curses gaan volgen, omdat ik twijfelde aan mijn geloof in God. Op een bijbel studie avond, toen ik toch min of meer liet doorschemeren het zo moeilijk te hebben en me afvroeg of ik het wel snapte, begreep onze voorganger meteen dat ik gebed nodig had. De groep kwam rondom mij staan en begon te bidden. Kan niet uitleggen wat er gebeurde maar ineens in een flits voelde ik de vrede van God over mij komen.

In de auto op weg naar huis begon ik spontaan te bidden. Ook thuis gekomen God gedankt. De woorden rolde over mijn lippen. lk weet en ervaar dat ik zijn kind ben en heb mij overgeven aan zijn liefde.

Vraag je me nu waarom ik moest scheiden ? Nou op die vraag heb ik nog geen antwoord.

Wat ik wel weet is dat dit alles mij heel dicht bij God heeft gebracht. Hij is erbij, wat er ook gebeurt in je leven HIJ Is erbij!

 
X