God is goed en zeer te prijzen, halleluja amen!

Broeders en zusters,

God is goed en zeer te prijzen, halleluja amen! Iets meer dan anderhalf jaar geleden kreeg ik last van mijn voeten. Ze werden rood tot bordeaux toe. Ze brandden ,deden pijn en prikten hevig. Ik werd er in de nacht wakker van. Mijn huisarts verwees mij naar de dermatoloog. Van de dermatoloog kreeg ik steunkousen. Die hielpen niet. Ik werd toen naar de podoloog verwezen. Van haar kreeg ik aangepaste steunzolen. Ook zonder resultaat. Mijn voeten bleven zoals ze waren. Ze leken wel 2 baby’s. Ik wist me er echt geen raad mee. Ik bleef natuurlijk mijn Hemelse Geneesheer aanroepen en vragen om een aanraking. Op een avond droomde ik dat ik in de dienst was en dat de voorganger zei dat de Heer hem had verteld dat hij voor mijn voeten moest bidden.


Ik vond het vreemd, belde de voorganger op en vertelde hem mijn droom. Het antwoord van de voorganger was: ‘Ik zal de Heer vragen wat het betekent’. Op tweede Paasdag deed de andere voorganger na de prediking een oproep aan de gemeente om naar voren te komen als je iets had. Ik liep naar voren. Wie schetst mijn verbazing toen de opgebelde voorganger voor me stond om voor me te bidden. Hij zei: ‘Wat een toeval’. Ik antwoordde daarop dat er geen toeval bestaat maar dat dit zuiver de wil van God was. De voorganger bad voor me en ik ging terug naar mijn plaats. De volgende dag en de dagen die volgden merkte ik op dat mijn voeten normaal waren. Geen pijn, geen zwelling, geen branding, niet rood.


Ik was dus genezen. Natuurlijk gaf ik meer dan ooit tevoren  grote lof en eer aan  de Heer. Aan Hem alle glorie en eer. Hij heeft de voorganger als kanaal gebruikt om met Zijn genezende kracht door hem heen te werken. Er is een Surinaams lied dat luid: ‘mie Gado bung Fa mie kan lieb Ing dan’. Dat is vrij vertaald: Mijn God is goed, hoe kan ik Hem de rug keren.


Blijf Hem aanroepen, Hij antwoordt op Zijn tijd. Niets is bij Hem onmogelijk.

 
X